Има ли случайна смърт? Кога настъпва физическата смърт?

Има ли случайна смърт, кога настъпва физическата смърт (или кога умира тялото)?

Настъпи ли физическа смърт, то това означава, че душата или е изпълнила това, заради което е слязла на земята, постигнала е целите си, научила е уроците си и е развила качествата, които е трябвало да развие или се отказва да изпълни плана си, защото се оказва, че е по-трудно, отколкото си е мислила и предпочита да се върне във Всемира.

От известно време си мисля да напиша този пост и просто сега го усетих. Всички ние страдаме, когато някой наш близък премине от материалния към духовния свят… а защо страдаме??

Първо, защото ще ни липсва взаимодействието с този човек, което идва от егото, второ, защото не разбираме смъртта. мислим си, че тук и сега всичко приключва със загубата на материалното тяло и човекът спира да съществува, загубва се идеята за Аза, което отново е его и всичко приключва, това е… Край.

Именно чрез Регресията осъзнаваш, че това ти съществуване е просто един миг от вечността, защото едно е да го прочетеш или да го знаеш и съвсем различно е да минеш през процеса и да го усетиш… възприятията ти за смъртта се променят и нещата стават много по-леки за приемане, защото вече има осъзнаване.

Ние сме съществували много пъти преди и ще съществуваме много пъти след.